Äppelmust

I vårt musteri pressar vi svenska äpplen till underbar must. I mån av tid plockar vi frukt men huvudsakligen köper vi hem frukt från lokala gårdar, odlare och frukt odlad i mellan och södra Sverige.

Vår must är inte filtrerad utan en traditionell, grumlig must som man måste skaka innan man dricker. Då vi enbart silar musten kan det ibland slinka med någon bit fruktkött också. Inga tillsatser, musten är enbart pastöriserad och tappad på flaska eller bag in box.

Öppnad flaska förvaras i kyl och är bara hållbar i några dagar. Öppnad bag in box kan förvaras i kyl eller i rumstemperatur, beroende på hur man tycker den är god att drickas. I kyl är den hållbar i minst en månad.

Har du köpt en bag in box som saknar bästföredatum så hittar du alltid en stämpel med ett ”Mustdatum” Då är innehållet minst hållbart i oöppnad förpackning ett år efter mustdatumet. Ring gärna om du känner dig osäker på hållbarheten.

Musten finns att köpa i 250 ml, 500 ml, 1 liters glasflaska alternativt i 3 liters bag in box. Sorterna som finns varierar beroende på vilken frukt vi fått köpa in.

Vad är då ”Gårdens mix” eller ”Stavtorpsblandning”? Jo innehållet varierar från flaska/box till box. Vi köper ju in våra kunders överflöd av äpplen och dessa mustar vi och tappar upp till försäljning, så det är ju lite olika från dag till dag. Det vi kan garantera är att äpplena kommer från olika gårdar i Sörmland och vi har fått in mängder av olika sorter, för att nämna några få, Melon, Gravensteiner, Signe tillisch, Alice, Aroma, Atrakan, Filippa, Åkerö, Maglemer, Ingrid Marie, Cox orange, Cox pomona etc… Super gott med andra ord.

Vi gör även must på dina egna äpplen i musteriet.